Hírek

2021-10-08 07:49:24

#BEACTIVE EURÓPAI SPORTHÉT - MOCCANJ RÁCALMÁS!

MOCCANJ RÁCALMÁS!
Rácalmáson harmadik éve szervez a Sportcsarnok az Európai Sporthét alkalmából mindenki által látogatható sportos rendezvényeket. Ebben az évben MOCCANJ RÁCALMÁS! címet kapott a programsorozat.
Az ez évi különlegesség az volt, hogy a Művelődési Ház „Kultúrházak éjjel-nappal” programsorozatával egy időben folyt az Európai Sporthét, így mindkét intézmény eseményein lehetett pecsétet szerezni a részvételért. A legaktívabbakat ajándékcsomagokkal díjaztuk.
Három napon keresztül nyílt lehetőség a sportos totó kitöltésére a Sportcsarnokban: több, mint 200 totószelvény került a gyűjtőládába.
Szombat reggel a Vizi Gábor Vízitúra Megállóhelyen a Szigetfutás szervezőivel bemelegítő futással kezdődött a nap, ezután nyílt kajak-kenu edzést tartott az RSE vízi szakosztálya és indiánkenut, sárkányhajót is lehetett kipróbálni. Délelőtt sokan vettek részt a térképes, vagy GPS- es pontvadászaton, mely során a térképen jelölt pontokon kellett egy-egy eldugott ládát megtalálni.
Délután a Sportcsarnokban folytatódott a program, a sportos családi vetélkedőn 6 csapat vett részt a RSE felnőtt férfi csapatának első bajnoki mérkőzése előtt. Az izgalmas kézilabda mérkőzés szünetében a Művelődési Ház jazzbalett csoportja tartott bemutatót és a családi vetélkedő eredményhirdetése zajlott.
KÖSZÖNJÜK a sportos nap sikeres lebonyolításához való hozzájárulást Nagy Gábornak és Nagyné Barta Gabriellának, a Rácalmási Szigetfutás szervezőinek és a RSE Vízi- és szabadidősport szakosztályának. A színvonalas díjakat pedig a Magyar Szabadidősport Szövetségnek, a SPAR Mátyássynak, a Rácalmás Sport Egyesületnek, a dokumentálást pedig Rácz-Lambada Józsefnek és Bognár Zsófia Jankának.

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK A RÉSZVÉTELT!