Hírek

2024-03-26 16:14:19

2024 MOZGALMASAN INDULT!

2024 első negyedévében szinte minden napra jutott esemény a Rácalmási Sportcsarnokban.
Az év első két hónapjában a hétvégi tornákat tekintve a labdarúgás került túlsúlyba, az RSE labdarúgó szakosztálya rendezett több futsal utánpótlás tornát. A Kulcs SE is nálunk járt egy U11-es tornával, valamint a Dunaújváros Futsal bajnoki és kupamérkőzései is folytatódtak, illetve a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is szervez teremlabdarúgó tornákat a Rácalmási Sportcsarnokban. Február végével pedig megkezdődtek a kézilabda bajnokságok tavaszi fordulói is, azóta szinten minden hétvégén rendeznek nálunk kézilabda utánpótlás tornákat, illetve az RSE férfi és női csapata is nálunk játssza hazai bajnoki mérkőzéseit.
Alkalmanként a Dunaújvárosi Sárkányok NB II-es kosárlabda csapata is „hazai pályán” a küzdőterünkön fogadja ellenfeleit.
A RSE Vajk Íjász Szakosztálya február 18-án rendezte a küzdőtéren már hagyományos 3D teremíjász versenyét. Érdemes volt kilátogatni a Sportcsarnokba ezen a napon, igazán különleges esemény volt!

Hétköznap délelőtt tesióráktól, délután pedig edzésektől hangos az aréna: igazi kézilabdás otthonná változunk minden délután, de az RSE kajak-kenusai is itt végezték téli alapozó edzéseiket.
Otthont adtunk a kézilabda Diákolimpia körzeti és megyei küzdelmeinek is, illetve helyszíne lehettünk a Diáksport Fesztiválnak is.
Egyedi rendezvénynek sem volt híján a Sportcsarnok küzdőtere: időrendi sorrendben a Pannon Oktatási Központ Gimnázium szalagavatója, a Jankovich Miklós Általános Iskola felsős farsangja, valamint Rácalmás Város Önkormányzatának nőnapi rendezvénye alkalmából kapott védőszőnyeget és ünnepi díszt a küzdőtér.

Az Önkormányzat jóvoltából a háttérben több munkálat is folyt és folyik: a február végén tartott Nőnapi rendezvényen már láthatták, tapasztalhatták a Vendégek a hangfogó színpadfüggönyök hatékonyságát, melyek a küzdőtér két végére kerültek fel. Ennek köszönhetően a jövőben minőségibb koncertélményt biztosít a Sportcsarnok küzdőtere.
A másik nagyobb beruházás a Sportcsarnok napelemekkel való ellátása, ezáltal a meglévő földhő rendszerrel együtt a létesítmény energiaköltségei minimálisra fognak visszaesni.